Nieuws over ePGB

Budgetoverzicht vernieuwd

Budgetoverzicht vernieuwd

Afgelopen week is de nieuwe versie van het budgetoverzicht op www.ePGB.nl gelanceerd. We hebben het budgetoverzicht een stuk sneller gemaakt en allerlei handige mogelijkheden toegevoegd. Zo kunt u nu meerdere periodes tegelijkertijd selecteren en worden de uren ook getoond per zorgtaak. Maar de mooiste functionaliteit is dat het bedrag wordt getoond dat u gemiddeld heeft uitgegeven. Op basis hiervan kunt u zien of u wel of niet uitkomt met uw budget. De echte rekenwonders kunnen het budgetoverzicht nu ook exporteren naar Excel. Bekijk het nieuwe budgetoverzicht >>

Verantwoordingsformulier opsturen

Het is weer de tijd van het verantwoorden. Nu plukt u de vruchten van het gebruik van ePGB. Alle formulieren kunt u terugvinden onder het tabje verantwoording. Let er op dat al uw persoonlijke gegevens zijn ingevuld. Daarnaast hebben we van voorgaande jaren geleerd, dat zorgkantoren het fijn vinden als u naast het formulier van ePGB ook het formulier dat u van het zorgkantoor heeft ontvangen meestuurt. U hoeft dit formulier niet in te vullen, meesturen is voldoende. Op dat formulier staat namelijk een barcode, waardoor uw verantwoording sneller kan worden verwerkt. Dit jaar zijn de belastingopgaven verbeterd en staan de begin- en einddatum van de werkzaamheden exact op het formulier. Maak uw verantwoordingsformulieren >>

Update pilot digitaal verantwoorden

Velen van u weten dat we al jarenlang proberen het verantwoordingsformulier digitaal te versturen naar het zorgkantoor. We hebben een pilot gedaan met UVIT (univé) en die was succesvol. Helaas gaat alles niet zo snel als wij zouden willen, maar er zit schot in de zaak. De komende maanden hopen we te kunnen toewerken naar het digitaal versturen van het verantwoordingsformulier voor een grote groep pgb-houders. Ons uiteindelijke doel is om alle pgb-houders digitaal hun verantwoordingsformulier te laten versturen. We houden u op de hoogte.

Suggesties welkom

Met de bovengenoemde toevoegingen proberen we het voor u nog eenvoudiger te maken om uw pgb-administratie bij te houden. Dit kan niet zonder uw hulp. Laat ons dus weten wat uw wensen zijn en help ePGB nog beter te worden.

Nieuwe versie ePGB online

Vrij besteedbaar bedrag
Vandaag is er een reeks uitbreidingen op ePGB gelanceerd. U kunt vanaf vandaag ook afspraken, kosten en facturen invoeren die u uit het vrij besteedbaar bedrag betaalt. Deze uitgaven komen niet terug op het verantwoordingsformulier, maar geven u wel een goed beeld van uw volledige budget. In het budgetoverzicht ziet u nu al uw uitgaven, inclusief die uit het vrij besteedbaar bedrag. Bovendien heeft u nu ook de mogelijkheid om een afspraak of factuur in te voeren die u betaalt uit uw eigen bijdrage. Bekijk de nieuwe versie van ePGB >>

SVB Formulieren

Veel gebruikers van ePGB laten de loonadministratie via de SVB lopen. Met ePGB worden de declaratieformulieren van de SVB nu automatisch gemaakt. Dus u hoeft niet meer handmatig alle uren over te schrijven op het formulier, maar maakt met een druk op de knop een urenbriefje voor de SVB. Naast dit formulier zijn er nu ook ziekteformulieren voor de SVB beschikbaar. Bekijk de nieuwe formulieren >>

Ziektegeld

Een zorgverlener is namelijk ook wel eens ziek. U meldt deze zorgverlener dan ziek bij de SVB. Het formulier om een zorgverlener ziek te melden bij de SVB vindt u terug onder het tabje "verantwoording". Het wordt al helemaal voor u ingevuld en u hoeft het alleen nog te printen. Vervolgens krijgt u van de SVB een bedrag uitgekeerd. Dit bedrag voert u in onder het tabje "Verantwoording" en de link "SVB Ziektegeld" in de gele rechterbalk. Dit bedrag komt dan weer terug op het verantwoordingsformulier. Ook deze bedragen vindt u terug in het budgetoverzicht. Bekijk de ziekteformulieren >>

Sponsor een hulphond

U kent haar misschien wel van de homepage van ePGB. Astrid van der Helm maakt gebruik van ePGB, maar heeft ook een weblog en nu ook een stichting. Deze stichting helpt mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking aan een hulphond, die via de zorgverzekeraar niet in aanmerking kunnen komen voor een trainingstraject. Steun de stichting >>

Wijziging Begeleiding : U hoeft niets te doen

Wat is er veranderd?

Vanaf 1 januari 2009 zijn de indicaties "activerende" en "ondersteunende begeleiding" samengevoegd tot "begeleiding". ePGB heeft deze wijziging voor u verwerkt en u hoeft zelf niets te wijzigen.

Tot en met het jaar 2008 heeft u zorgtaken ingevoerd met de indicaties "activerende" en "ondersteunende begeleiding". Aan deze zorgtaken wordt niets veranderd, alleen worden ze op het verantwoordingsformulier vanaf 1 januari 2009 samengevoegd tot "begeleiding". Op het verantwoordingsformulier van voor 2009 komen de "activerende" en "ondersteunde begeleiding" nog wel terug.

U hoeft de zorgtaken zelf dus niet te wijzigen, ePGB zorgt dat ze goed op de formulieren terecht komt.

Voert u een nieuwe zorgtaak in, dan kunt u standaard kiezen voor de indicatie "begeleiding", zodat de zorgtaak gelijk geschikt is voor de verantwoording over het jaar 2009.

Er bestaat wel nog de mogelijkheid om via een link alsnog de indicaties "activerende" en "ondersteunende" begeleiding te selecteren, indien u nog wat in de periode voor 2009 wilt wijzigen.

Stuur verantwoording AWBZ 2008 voor 12 februari op

Het verantwoordingsformulier AWBZ over 2008 moet voor 12 februari bij het zorgkantoor binnen zijn. Vraag daarom aan je zorgverleners om hun nota over december op tijd aan je toe te sturen.

Proef digitaal verantwoorden (deel 2)

Op dit moment wordt er druk overlegd hoe deze proef een vervolg gaat krijgen. We doen er alles aan om alle pgb-houders straks digitaal hun verantwoordingsformulier te laten versturen.

In afwachting van het overleg in januari 2009 hebben we besloten de deelnemers aan de proef, nogmaals de mogelijkheid te bieden om hun verantwoordingsformulier digitaal in te dienen.

Heeft u al deelgenomen aan de proef? Dan ontvangt u van het zorgkantoor een nieuwe uitnodiging.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de proef. Waarschijnlijk zal eind januari/begin februari meer duidelijk worden over de voortzetting van de proef.

Wijzigingen pgb 2009

De functies "activerende" en "ondersteundende" begeleiding worden samengevoegd tot "begeleiding". U hoeft hiervoor niets te wijzigen in ePGB. Wij zorgen dat deze functies goed worden overgezet. Er komt een zorgfunctie bij: Huishoudelijke hulp in een instelling. Deze huishoudelijke hulp wordt betaald uit uw AWBZ-budget. ePGB zet vanaf 1 januari deze functie bij de zorgtaken. De ondertekening van het verantwoordingsformulier mag bij verantwoordingen over 2009, alleen nog maar door de pgb-houder zelf, de ouder of gevolmachtigde worden gedaan. Indien u voor bijvoorbeeld uw ouder of kennis het budget bijhoudt, moet u zorgen dat de handtekening van de pgb-houder zelf of het verantwoordingsformulier wordt gezet. Tot zover de wijzigingen zoals ze nu bekend zijn. ePGB is hard bezig om deze wijzigingen voor u zo zorgeloos te laten verlopen.

Grote kleine update

Afgelopen week heeft er een update van ePGB plaatsgevonden. Er zijn heel veel kleine dingen verbeterd. De verbeteringen op een rij:

Uren & Facturen
Op de pagina Uren & Facturen ziet u nu per maand hoeveel u uit heeft gegeven aan elke zorgverlener. Ook kunt u nu makkelijker naar een andere maand bladeren. Linksboven op de pagina staat nu een trekmenu (dropdown) waarmee u in één keer een halfjaar terug kan "springen". Bij het toevoegen van een factuur kunt u nu ook een bestand opslaan.

Wmo Dossiernummer
In uw persoonlijke instellingen kunt u nu ook een Wmo dossiernummer opgeven. Dit nummer komt terug op het verantwoordingsformulier voor de Wmo. Uw persoonlijke gegevens kunt u wijzigen door op uw homepage te klikken op wijzig persoonlijke gegevens. Daarnaast is het in het declaratieformulier nu een stuk eenvoudiger om uren en gegevens te wijzigen.

Uitnodigen zorgverleners
Het uitnodigen van zorgverleners gaat nu een stuk eenvoudiger. Heeft u uw zorgverleners nog niet uitgenodigd? Log dan in en klik op de pagina "zorgverleners" op "uitnodigen zorgverleners". Uw zorgverleners kunnen dan aangeven wanneer ze kunnen werken en zien wanneer ze moeten werken.

Deze en toekomstige verbeteringen zijn alleen mogelijk met uw hulp. Laat ons weten wat ePGB nog beter kan maken »

Proef digitaal verantwoorden

De zomer is alles behalve een rustige periode geweest voor ePGB. Een groep pgb-houders in Noord-Holland heeft voor het eerst digitaal het verantwoordingsformulier naar het zorgkantoor verstuurd. In het najaar wordt besproken hoe deze proef opgevolgd gaat worden. We houden u op de hoogte. De zomer is alles behalve een rustige periode geweest voor ePGB. Een groep pgb-houders in Noord-Holland heeft voor het eerst digitaal het verantwoordingsformulier naar het zorgkantoor verstuurd. In het najaar wordt besproken hoe deze proef opgevolgd gaat worden. We houden u op de hoogte.

Bestanden bewaren en verantwoordingsperiodes

Afgelopen week hebben we een nieuwe pagina toegevoegd aan ePGB: "Uw Dossier". Deze pagina kunt u bereiken via uw eigen homepage en staat als link in de rechter optiebalk. Op deze pagina kunt u bestanden bewaren in ePGB, zoals een beschikking, contract of een bezwaarschrift. Zo heeft u alle gegevens van uw pgb-administratie op 1 plek.

Daarnaast kunt u op deze pagina ook uw verantwoordsperiodes instellen. Zo weet u wanneer u weer moet verantwoorden en welk bedrag u over een periode kunt uitgeven. Kijk voor een uitgebreid overzicht van uw budget op de pagina "Budgetoverzicht".

Proef Digitaal Verantwoorden

Afgelopen week is ePGB begonnen met de proef Digitaal Verantwoord pgb. Na maanden hard werken en in samenwerking met het Zorgkantoor Noord-Holland-Noord, het ministerie van VWS en Per Saldo heeft de eerste pgb-houder van Nederland zijn verantwoordingsformulier digitaal verstuurd met ePGB. De proef loopt tot en met 12 augustus en tientallen pgb-houders die deelnemen aan de proef zullen hun verantwoordingsformulier digitaal kunnen versturen. Het doel van de proef is om alle pgb-houders de mogelijkheid te geven om het verantwoordingsformulier digitaal te versturen. We houden u via de nieuwsbrief en deze pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Nieuwe functionaliteiten en tips

Elke maand nemen we even de nieuwe functionaliteiten met u door. Deze ontwikkelingen zijn voornamelijk te danken aan uw goede suggesties:

  • Werkgeverslasten kunt u invoeren als kosten (bij een zorgverlener met een vast bedrag per maand of op urenbasis).
  • Het vast bedrag per maand kan opgesplitst worden in een gedeelte voor de Wmo en voor de AWBZ. Tevens is het nu eenvoudiger om bedragen uit het verleden te wijzigen.
  • U kunt voor uw zorgverleners foto's en logo's invoeren. Deze komen terug op de pagina Zorgverleners. U kunt een foto uploaden door op de link "wijzig" te klikken op de zorgverleners pagina.

Mocht u ook een goede tip hebben die andere gebruikers kan helpen stuur ons dan een bericht »

ePGB in EigenWijs

Deze maand staat er een artikel over ePGB in EigenWijs, het magazine dat leden van Per Saldo gratis ontvangen. Naar aanleiding van dit artikel, waarin Astrid van der Helm vertelt hoe zij met ePGB volledig haar zorg plant en administreert, zijn er vele abonnementen op ePGB bijgekomen. Benieuwd naar de ervaringen van Astrid met ePGB? Benieuwd naar de ervaringen van Astrid met ePGB? Lees dan het artikel: Klik hier om het artikel te lezen»

Doe mee aan gebruikersonderzoek

ePGB vindt uw mening erg belangrijk. Graag horen we suggesties om ePGB te verbeteren. Daarom zijn we gestart met een gebruikersonderzoek. Klik hier om deel te nemen aan het gebruikersonderzoek. Het onderzoek neemt ongeveer vijf minuten in beslag. Met uw deelname bepaalt u mede hoe ePGB er in de toekomst uitziet.

Meerdere pgb's beheren

Na een maand hard werken lanceert ePGB vandaag de mogelijkheid om meerdere pgb's te beheren met één gebruikersnaam en wachtwoord. Heeft u meerdere pgb's binnen uw gezin, stuur dan een bericht naar de helpdesk. Zij zorgen ervoor dat uw bestaande gegevens ondergebracht worden in uw nieuwe abonnement. Wanneer u meerdere pgb's beheert ontvangt u korting per budget. De korting start bij 10% (2 pgb's) en loopt op tot 25% (5 pgb's). Neem contact met ons op om vast te stellen welk abonnement het best bij uw situatie past.

Nieuwe functionaliteiten

We hebben niet stilgezeten en hebben de afgelopen weken de volgende features toegevoegd:

  • Op de pagina "Uren & Facturen" vindt u nu ook het totaal uitgegeven bedrag per zorgverlener.
  • U kunt het verantwoordingsformulier en declaratieformulier nu ook exporteren als Excel bestand.
  • Voor zorgverleners aan wie u een vast bedrag per maand betaalt, en die voor zowel de Wmo als AWBZ bij u werken, kunt u het te betalen bedrag opsplitsten. Zo houdt u Wmo en AWBZ goed gescheiden op de verantwoordingsformulieren.

Mocht u nog een suggestie of vraag hebben, stuur ons een bericht»

ePGB in EigenWijs

Het administratiesysteem wordt volgende maand beschreven in EigenWijs. het magazine van Per Saldo. We zijn op zoek naar een gebruiker van ePGB die zijn of haar ervaringen wil delen met leden van Per Saldo. Vindt u ePGB handig en eenvoudig in gebruik én wilt u dit delen in een interview? Stuur ons dan een bericht »

Inactieve zorgverleners uit abonnement

Inactieve zorgverleners tellen vanaf vandaag niet meer mee in uw abonnement. Wanneer een zorgverlener niet meer voor u werkt, kunt u de persoon verwijderen en de gegevens bewaren. Dit doet u door de gebruiker op "inactief" te zetten. Voorheen werden deze zorgverleners bijgehouden in uw abonnement. Nu maakt het niet uit hoeveel inactieve zorgverleners u heeft.

Plannen per minuut

Na de lancering van ePGB stelden enkele gebruikers de vraag om afspraken per minuut in te plannen. ePGB bedankt u voor uw feedback. Dankzij uw suggesties is het vanaf vandaag voor iedereen mogelijk om afspraken per minuut te plannen. Klik met uw muis op het vakje waar de minuten staan. Vervolgens kunt u met de cijfers op uw toetsenbord de minuten eenvoudig invoeren. Heeft u ook een suggestie? Laat het ons dan weten »

Lancering ePGB

Na maandenlang ontwikkelen wordt vandaag ePGB gelanceerd. Alles wat te maken heeft met uw pgb-administratie kunt u eenvoudig online beheren met ePGB. Ons doel is een zorgeloze pgb-administratie en willen alle pgb-houders helpen om dit doel te bereiken. Heeft u vragen of suggesties? Laat het ons dan weten, want alleen met uw hulp kunnen we ePGB nog beter maken.