Rondleiding door ePGB

Uw eigen veilige en persoonlijke systeem

Na uw aanmelding krijgt u een eigen systeem waar alleen u toegang tot heeft. Met dit systeem kunt u eenvoudig de pgb-administratie bijhouden. De gegevens die u opslaat worden versleuteld en zijn dus voor niemand anders toegankelijk. Op uw homepage krijgt u een handig overzicht van de komende afspraken en kunt u met een muisklik naar het budgetoverzicht, de planning of de verantwoording.

homepage van ePGB aanmelden

Goed inzicht in budget

Met het budgetoverzicht heeft u op elk moment een duidelijk overzicht hoeveel u nog te besteden heeft. Het budgetoverzicht is geschikt voor het Wmo, Wlz en Zvw budget.

budgetoverzicht aanmelden

Al uw zorgverleners

Om de pgb-administratie goed te kunnen beheren, voert u al uw zorgverleners in. Zorgverleners die u per uur betaalt, per factuur of een vast bedrag per maand; ePGB is voor allemaal geschikt.

urenfacturen aanmelden

Uren bijhouden

Met ePGB houdt u eenvoudig de gewerkte uren per zorgverlener bij. U voert één keer in welke zorgverlener wat doet en hoeveel deze hiervoor ontvangt. Daarna is het bijhouden van de uren een fluitje van een cent, zeker met de handige online agenda

uren invoeren aanmelden

Flexibel en overzichtelijk

Het salaris van een zorgverlener bestaat uit meer dan alleen de gewerkte uren. Daarom is er ook ruimte voor overige kosten als vakantiegeld en reiskosten. Ook de facturen van uw zorgverleners kunt u invoeren.

kosten invoeren aanmelden

Svb urenbriefjes maken

Ook het declaratieformulier van de SVB kunt u met ePGB maken. De gewerkte uren en ziekte uren die u in ePGB bijhoudt worden op het SVB declaratieformulier gezet. Dit formulier kunt u vervolgens direct digitaal ondertekenen en naar de SVB versturen. Daar worden ze meteen verwerkt en uitbetaald.

verantwoordingsformulier aanmelden

Restitutienota van alle zorgverzekeraars

Ook de Restitutienota van alle zorgverzekeraars wordt automatisch door ePGB uitgerekend. Nooit meer met de hand alle uren optellen en de juiste indicatiecodes opzoeken. ePGB doet dit allemaal voor u.

declaratieformulier aanmelden

Digitaal ondertekenen en versturen

Met ePGB kunt u uw formulieren online ondertekenen en meteen naar de SVB of zorgkantoor versturen als PDF. Geen papieren meer heen en weer sturen, maar meteen online ondertekenen. Uw zorgovereenkomsten kunt u online door uw zorgverleners laten lezen en ondertekenen.

U ondertekent urendeclaraties, zorgovereenkomsten en zorgbeschrijvingen zonder pen en papier te gebruiken. Meer over de digitale handtekening leest u hier.

De Svb accepteert en verwerkt alle declaraties en zorgovereenkomsten die via ePGB worden ondertekend en verstuurd.

digitaal ondertekenen aanmelden

Agenda & Planning

Met ePGB krijgt u ook een gebruiksvriendelijk planningsysteem. Hiermee kunt u snel en eenvoudig afspraken maken en weet u altijd wie wanneer komt. U kunt zelfs uw zorgverleners uitnodigen om deel te nemen aan dit systeem, zodat ze aan kunnen geven wanneer ze kunnen werken.

planning aanmelden